Verlies

Uit eigen ervaring weet ik wat een huisdier voor je kan betekenen en hoe heftig het is wanneer deze komt te overlijden. Niet voor niets wordt er vaak gezegd: “Honden hebben 1 nadeel; ze worden niet oud genoeg.” Dit geldt niet alleen voor honden, maar voor elk huisdier waar je een relatie mee hebt. 

Sommige dieren zijn extra belangrijk, doordat ze in je leven waren in een moeilijke tijd of omdat je samen juist hele fijne tijden hebt gekend. Wanneer je huisdier komt te overlijden valt er iets weg in je leven en zal je een rouwproces doorgaan. Dit is voor iedere persoon anders; de een haalt zo snel mogelijk een nieuw dier in huis, waar de ander nooit meer aan een huisdier zal beginnen, simpelweg omdat het verdriet nog te groot is. 

Vanuit de omgeving kan je soms weinig rekenen op erkenning van je verdriet en wordt er al snel gezegd dat “het maar een hond was”. Voor anderen kan dit zo zijn, maar niet voor jou. Maar ook wanneer de omgeving wel steun biedt, kan het nog moeilijk zijn.
Heb je de behoefte om gewoon eens te praten over hoe het is voor jou om dit verdriet te voelen en bij je te dragen of heb je het gevoel dat je niet goed door je rouwproces gaat? Neem gerust eens contact op of neem een kijkje op mijn andere website www.springbegeleiding.nl voor meer informatie over rouwbegeleiding. 

WhatsApp Stuur WhatsApp