Spaniels

De spaniël is een uniek type honden binnen de jachthonden. En dat vraagt om een unieke aanpak. Of we het nu hebben over de Clumber Spaniel, Engelse Cocker Spaniel, Engelse Springer Spaniel, Field Spaniel, Sussex Spaniel of de Welsh Springer Spaniel; het zijn werkende honden, specifiek voor kleinwild in dichte dekking en hier zijn specifieke kwaliteiten en eigenschappen voor nodig.

Ze zijn zelfstandig, eigenwijs, aanhankelijk, werklustig, energiek, clownesk, levensgenieters en kunnen echte maatjes zijn. 

Tijdens de speciale en unieke training speciaal voor spaniëls leer je hoe je de kwaliteiten van jouw hond naar boven kunt halen en kunt laten groeien binnen de grenzen. In de training werken we aan samenwerking, aandacht, gehoorzaamheid en het gebruik van de fluit. Een mooie basis om door te groeien naar jachttraining en voor een hond die mag en kan doen waar hij goed in is en gelukkig van wordt, binnen de gewenste kaders en grenzen. 

De training wordt in kleine groepen gegeven van maximaal 4 honden. Hierdoor is er veel ruimte voor persoonlijke aandacht en is het voor de honden een veilige en prettige omgeving om te leren. Ook is er aandacht voor theorie om de praktijk te ondersteunen en zoveel mogelijk over jouw hond te leren. 

Bij aanmelding ontvang je een acme fluit en fluitkoord en dummy. De cursus bestaat uit 10 trainingen van 1 uur en zal starten bij voldoende aanmeldingen. De trainingen zijn op donderdagochtend om 11:00 en de kosten bedragen €200,00

Aanmelden kan via het inschrijfformulier, kies dan voor de optie “Spanieltraining”. 
De cursus is toegankelijk voor alle spaniëls van alle leeftijden. Wel is de training gericht op beginners en minder geschikt voor gevorderden.

Heb je interesse, maar past de dag niet? Laat het weten! Bij voldoende aanmeldingen zal er een extra cursus worden ingepland. 

WhatsApp Stuur WhatsApp