Jagen op Talent

Hoe gaaf is het om te iets te doen waar je goed in bent en daar nog voor beloond worden ook? 

Er zijn heel veel honden die een aanleg hebben voor de jacht. Dit kan zijn in apporteren, volgen van een spoor of juist het aanwijzen van wild. Het is een geweldige manier van samenwerken met je hond, waarbij je gebruik kan maken van zijn talenten. 
Voor iedereen die graag aan de slag wil met deze talenten, maar een echte jachttraining een stap te ver vindt gaan, heb ik “Jagen op Talent” opgezet. 

Tijdens de cursus “Jagen op Talent” gaan we op zoek naar de talenten en aanleg van jouw hond en gaan hiermee aan de slag. Alle oefeningen komen vanuit de jachttraining of zijn hierop gebaseerd. Door de positieve ervaringen voor je hond, zal hij graag met je willen werken en ontwikkel je een diepere band. Doordat je hond zijn behoefte aan jagen tijdens de trainingen in een gecontroleerde setting mag invullen, hoeft hij dit niet meer te doen op momenten dat het niet kan of mag. 

Tijdens de trainingen wordt er uitsluitend gewerkt met dummies en nooit met echt wild. Alle oefeningen zijn gericht op het plezier van de hond en eigenaar. Een aantal oefeningen die aan bod komen: komen op de fluit, apporteren, sleepspoor, steadiness, zoeken etc. 
Instromen is altijd mogelijk, de oefeningen worden altijd aan jullie niveau en interesse aangepast.

Er wordt gewerkt in kleine groepen van maximaal 4 cursisten, de duur van een les is ongeveer 1,5 uur. Ook bij deze cursus wordt gewerkt met een strippenkaart en kan je per les aanmelden via de online lesplanner. Bij afname van minimaal een 10-strippenkaart “Jagen op Talent” ontvang je een dummy en fluit bij aanvang van de les. 

WhatsApp Stuur WhatsApp