Help! Een puber

HELP!!!! Hij luistert niet meer, blijft maar snuffelen, krijgt interesse in het andere geslacht en haalt soms het bloed onder je nagels vandaan… Gefeliciteerd! Je hebt het gered tot de puberteit! 

De puberteit is de periode waarin jouw kwaliteiten als begeleider worden getest en je hond zijn eigen en jouw grenzen gaat ontdekken. Onder invloed van hormonen verandert niet alleen zijn lijf, maar ook het brein. Hierdoor gebeuren er nog wel eens rare dingen; ze gaan vreemde acties uithalen, schatten zichzelf nog wel eens verkeerd in en lijken jou niet meer nodig te hebben. 

Deze periode kan heel frustrerend zijn als eigenaar, maar ook zo ontzettend leuk. Nu leer je elkaar pas echt kennen. Humor & Geduld zijn de toverwoorden. Klinkt makkelijk, maar dat is het niet. 

Tijdens de lessen leer je meer over de ontwikkelingen die je hond doormaakt en de motivaties achter zijn gedrag. Door dit te begrijpen wordt het makkelijker om met het gedrag van je hond om te gaan en kan je de band die je tot nu toe al hebt opgebouwd nog verder versterken. 

WhatsApp Stuur WhatsApp